Voor 4 personen:
4 Fazantenborsten
4-8 plakken ontbijtspek/rauwe ham/seranoham
boter om in te bakken
koekepan
ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C
Omwikkel de fazantenborst met ontbijtspek, rauwe ham of serranoham.
Doe de boter in pan en laat deze bruin worden. Bak de fazantenborst rondom bruin.
Als de het spek bruin is doet U de fazantenborst in de ovenschaal en laat deze nog ongeveer 10 minuten nagaren in de oven.
Indien U een vleesthermometer gebruikt de kern dient 60° C te worden.
Terwijl de fazant in de oven zit kunt U in de pan waar in de borstfilet is gebraden een klein gesnipperd uitje met eventueel wat verse knoflook bakken. Daarna room, créme fraiche of koksroom toevoegen en even laten in koken. U heeft nu een heerlijk sausje voor bij de fazantenborst. Indien U een gladde saus wenst kunt U de saus nog zeven.
Eet smakelijk!