Wat is er in dit jaargetijde nou lekkerder dan een goede hazenstoofpot. Voor als u het niet meer precies weet hebben we een heerlijk familierecept gevonden. Met dank aan het recepten boek van Marijke Naus.

Ingrediënten:
1 haas in stukken
1 fles rode bordeaux
2 uien en 1 potje zilveruitjes
2 eetl.tomatenketchup
1 theel.ketjap manis
1 pot cranberry-compote
100 gr. spekblokjes
65 gr. boter en peper en zout.

Deze haas wordt  niet bereid in de oven, maar in een wildpan (ovale pan) of gietijzeren pan op het fornuis.

Voorbereiding
Bestrooi de haasstukken met zout en peper en
bak ze bruin aan in de boter met spekjes.
Vervolgens haal je de haas en de spekjes uit de pan. Voeg de gesneden uien aan de braadboter toe en fruit ze even aan.
Vervolgens doe je 3/4 liter wijn erbij en de
pot zilveruitjes met de azijn. Dan de cranberry-compote [een 1/2 pot]de tomatenketchup en de ketjap en roer dit door
elkaar.

Bereidingswijze
Breng dit alles aan de kook ,doe de aan gebakken haasdelen en de spekblokjes erbij en laat op een zacht pitje circa 1 1/2 uur
stoven.Bind de saus met sausbinder of maizena.

Serveertips
Serveren met spruiten, rode kool en stoofpeertjes. Drink er een rode bourgogne bij.

PS Konijn kun je op dezelfde wijze bereiden!