Voor het bereiden van onze hazenrugfilet heeft U niet veel nodig:

1 hazenrug
40 gr boter
zout, versgemalen peper
4 plakjes ontbijtspek
braadslee

  1. Laat de hazenrug minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 ºC.
    Dep de hazenrug droog met keukenpapier en leg de hazenrug met de vlezige kant naar boven in de braadslee.
  2. Verhit de boter in een steelpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Schenk de hete boter over de hazenrug. Bestrooi het vlees met peper en bedek met de plakjes spek. Zet de braadslee in het midden van de oven en braad de hazenrug ± 20min. Bedruip het vlees af en toe met de boter. Na 20 minuten is het vlees rosé.
  3. Schakel de oven uit. Neem de hazenrug uit de braadslee en leg hem op een rooster. Schuif het geheel opnieuw in de nu uitgeschakelde oven en plaats er een lekbak onder. Zet de ovendeur op een kier en laat de hazenrug zo 5 minuten rusten.
    • Maak van de jus en aanbaksels in de braadslee eventueel een lekkere saus met wat slagroom en mierikswortel of rode wijn en champignons.
  4. Leg na 5 minuten de hazenrug op een snijplank verwijder het spek en snijd met scherp mes de filets los van het bot. Vergeet ook de smalle reepjes vlees (‘de haasjes’) aan de onderkant niet los te snijden.