Herman den Blijker is een echte lekkerbek die houdt van koken met eerlijke ingrediënten. Daar houden wij ook van en bij ons weet u precies waar uw konijn vandaan komt. Dus met dank aan Herman hier een heerlijk recept voor het bereiden van wild konijn.

Voor 4 personen

Ingredienten:
* 1 kilo konijn (dijen of andere stoofstukken)
* zonnebloemolie
* 50 gr roomboter
* 4 uien
* 3 el rode wijnazijn
* 4 el honing
* 1 flesje bier, Belgisch bruin, Rodenbach of geuze
* 250 ml kippenbouillon
* 4 takjes tijm
* 1 blaadje laurier
* 20 paarse pruimen (evt gedroogd)
* zout en peper

Bereidingswijze:
Verhit wat olie in een grote, diepe pan en bak hierin de stukken konijn aan alle zijden goudbruin. Doe dit eventueel in porties. Draai dan het vuur lager.
Verhit de boter in een koekenpan, en bak hierin de ringen ui zacht en lichtbruin. Blus de uien af met de rode wijnazijn.
Doe de uien met het vocht in de pan met het konijn. Voeg ook de honing toe, roer goed door en zet het vuur laag.
Voeg het bier toe, laat het uitschuimen en inkoken.
Voeg de kippenbouillon toe met de kruiden en als je gedroogde pruimen gebruikt mogen die er nu bij.
Stoof het konijn langzaam gaar (ca 45 minuten).
Voeg tegen het einde de verse pruimen, zonder schil en pit, toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Uit: Herman den Blijker & Jaap van Rijn – Altijd Trek – Kosmos – isbn: 9789021546759