Heeft u dit al eens geprobeerd?

Richard vertelt verder….

Richard vertelt verder….

Op 10  december komt het boek Van Brabantse Grond uit met daarin 28 recepten met 28 authentieke Brabantse producten en 28 verhalen van de leveranciers waar het product vandaan komt. Richard heeft ook mee mogen werken aan dit boek. De Cas Spijkers Academie heeft voor...

Lees meer
Recept Hazepeper

Recept Hazepeper

Haze(n)peper is eigenlijk hachee van haas. Een echt winters gerecht om lekker op het fornuis of in de oven te laten sudderen. Aan het eind van de dag krijgt iedereen trek van de heerlijke geuren. Ingrediënten voor 4 personen: 2 rode uien 1200 g hazenachterbouten 60 g...

Lees meer
Het is koud dus eten we “hete bliksem”

Het is koud dus eten we “hete bliksem”

Hete bliksem is een echt hollands gerecht gemaakt van aardappels, zoet en zure apples en uien. Elke streek in Nederland kent zijn eigen varianten. Met spek, met rookworst, met snijbonen of in plaats van zoete appels lekkere stoofpeertjes. Wij eten de hete bliksem met...

Lees meer
Wild zwijn stoofpot met Zunderts trappistenbier

Wild zwijn stoofpot met Zunderts trappistenbier

Wild zwijn vlees smaakt sterker dan dat van gewoon varkensvlees en wordt vaak gemarineerd gegeten, of verwerkt in stoofpotten. Voor onze stoofpot gebruiken we natuurlijk een heerlijk wildzwijn van de Veluwe en bier van onze lokale brouwers in Zundert. Ingrediënten...

Lees meer
Haas op traditionele wijze

Haas op traditionele wijze

Wat is er in dit jaargetijde nou lekkerder dan een goede hazenstoofpot. Voor als u het niet meer precies weet hebben we een heerlijk familierecept gevonden. Met dank aan het recepten boek van Marijke Naus. Ingrediënten: 1 haas in stukken 1 fles rode bordeaux 2 uien en...

Lees meer
Konijn met pruimen en bier

Konijn met pruimen en bier

Herman den Blijker is een echte lekkerbek die houdt van koken met eerlijke ingrediënten. Daar houden wij ook van en bij ons weet u precies waar uw konijn vandaan komt. Dus met dank aan Herman hier een heerlijk recept voor het bereiden van wild konijn. Voor 4 personen...

Lees meer
Bereidingswijze Fazantenborst

Bereidingswijze Fazantenborst

Voor 4 personen: 4 Fazantenborsten 4-8 plakken ontbijtspek/rauwe ham/seranoham boter om in te bakken koekepan ovenschaal Bereiding Verwarm de oven voor op 180° C Omwikkel de fazantenborst met ontbijtspek, rauwe ham of serranoham. Doe de boter in pan en laat deze bruin...

Lees meer
Hazenrugfilet uit de oven

Hazenrugfilet uit de oven

Voor het bereiden van onze hazenrugfilet heeft U niet veel nodig: 1 hazenrug 40 gr boter zout, versgemalen peper 4 plakjes ontbijtspek braadslee Laat de hazenrug minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 ºC. Dep de hazenrug...

Lees meer
Bereidingswijze Duivenborstfilet

Bereidingswijze Duivenborstfilet

Onze duivenborstfilet is heerlijk gemarineerd waardoor deze vol van smaak is. Volg de onderstaande stappen en u heeft gegarandeerd succes. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius; Zet een koekenpan op hoog vuur en doe er wat boter erin; Als de boter heet is (bij...

Lees meer